Viktigt att tänka på när du spelar Texas hold’ em

Texas hold ’em är ett spel med potential att ge stor utdelning. Men för att nå de stora vinsterna måste man lära sig grunderna, och en av de viktigaste sakerna att lära sig är att hantera risker. Det misstag de flesta nybörjare gör är att riskera för mycket och för ofta. En duktig spelare håller huvudet kallt och vågar lägga sig.

Man kan inte vara ‘pot committed’

Att man är ‘pot committed’ är något man hör folk säga när de spelar Texas holdem . De menar att eftersom de redan satsat en summa pengar på en giv så är de tvungna att spela vidare. Detta är en myt som kostar oerfarna spelare mycket pengar! Varje gång ett nytt kort kommer ut på bordet måste man vara beredd att anpassa sin taktik.

Anpassa dig efter oddsen

Det viktigaste är alltså att hela tiden anpassa sig efter vilka nya kort som kommer upp och hur dina motståndare agerar. Det är lätt att falla i fällan och satsa vildsint på en hand som ser fantastisk ut innan floppen, och sedan vägra att ge sig när omständigheterna förändras. Ett par i knektar är en stark starthand, men när det sedan hamnar både dam och kung på bordet skall man tänka två gånger innan man följer en annan spelare. Allt som krävs för en bättre hand är att de spelat på kung eller dam högt!

Givetvis kan man inte alltid spela konservativt, för då vinner man aldrig stort! Men att kasta en dålig hand är något som många har svårt för, särskilt när de redan satsat pengar på den. Men om man hela tiden satsar på dåliga händer har man inte kvar sina marker när man väl får en klockren träff! Så en av de mest värdefulla saker en ny spelare kan lära sig är att ha lite is i magen.

Våga satsa, men vänta till korten är rätt

Så det viktigaste är inte alltid att visa att man är stark och vågar satsa stort. Det kan vara minst lika starkt att lägga en hand som såg bra ut men sedan blev sämre! Markerna du sparar på det kan du sedan använda för att vinna tillbaks det du satsat innan du blev tvungen att lägga dig. Den smarte pokerspelaren omvärderar situationen både efter varje nytt kort och varje gång en motståndare agerat. Det är inte bara din hand som påverkar spelet! Med dessa enkla men grundläggande tips kommer du att förbättra dina chanser i Texas hold ’em avsevärt. Lycka till på borden!