Vad behöver man kunna för att spela videopoker?

Videopoker är ett spännande casinospel som inte kräver stora förkunskaper. Det är dock ingen dum idé att veta lite om grundläggande pokerhänder så att man vet vad man skall samla på. Dessutom bör man kolla upp vilka specialregler som gäller för spelet man väljer, och vad utbetalningen är för de olika händerna.

Vilken hand är bäst?

Det viktigaste när man spelar video poker är att kolla upp det specifika spelets regler. Vanligast är “Jacks or Better”, vilket innebär att man inte får utdelning på händer som är sämre än par i knektar. Sedan följer pokerhänderna i ordning: två-par, triss, stege, färg, kåk, fyrtal, färgstege, och Royal Flush (färgstege från tio till ess).

Deuces Wild och Jokrar

Många videopoker-spel har extraregler. Det vanligaste är att det finns ‘vilda’ kort, alltså kort som kan representera valfritt kort i leken. Somliga spel lägger till en eller flera jokrar i leken, andra har “Deuces Wild”, vilket innebär att tvåor räknas som jokrar. Några videopoker-spel kan också ha särskilt bra utdelning på specifika händer, t.ex. fyrtal.

Ha koll på spelets regler!

Förutom att kunna de grundläggande pokerhänderna, så bör man veta vilka specialregler som gäller för det videopoker-spel man spelar för att kunna maximera sin vinst. Listan över pokerhänder brukar finnas synlig när man spelar, men tänk på att satsa smart. Det är ofta bättre att satsa på de händer som är enklare att få, som två-par och triss. Sedan kan man bygga dem till bättre händer som kåk och fyrtal. Och kom ihåg att kortets valör inte påverkar värdet av många händer! En triss i treor ger oftast lika bra betalt som ett triss i ess!